Entrevista

"Cal prendre distància d'aquest ritme frenètic"

Jordi López

Ell és escriptor, poeta i psicòleg. Ha publicat diversos llibres de poesia, ha fet ràdio i periodisme escrit, ha fet d'agitador cultural i ara ha publicat una novel·la (Mai es fuig massa lluny, Editorial Sunya, 2018). En parlem. 

1. És autobiogràfica?

No és autobiogràfica, encara que la gran majoria dels llocs on transcorre la història els he visitat. A partir d'aquest coneixement he pogut modificar certs aspectes per amotllar-los millor a la trama que he volgut relatar i a la idiosincràcia dels personatges. 


2. És mig de viatges. Amb quina finalitat?

He volgut, no sé si ho he aconseguit, explicar una història sobre les crisis personals i les pèrdues, en el sentit ampli, de manera amena i divertida. Els viatges, l'humor i l'erotisme m'han ajudat en aquest últim sentit, com  i també per anar descrivint el personatge principal, que he volgut que els/les lectors/es el coneguin només pel seus actes, sense fer cap menció al seu físic.


3. Té algun ensenyament o moralitat?

L'ensenyament o la moralitat l'extreurà cada persona que llegeixi la història, en funció del que més connecti o rebutgi del que viu el Pol, el protagonista, i les persones que l'envolten o topen amb ell en aquest món tan canviant, cruel, i alhora ple de moments bells. Sí que he volgut comunicar la necessitat que cal, a vegades, parar a reflexionar i prendre distància del ritme frenètic d'aquesta societat, i que no sempre es pot anar fugint dels errors d'un mateix.

Mots clau: Jordi López, Mai es fuig massa lluny