Entrevista

"Martí i Pol és una font d'inspiració molt bèstia"

Jordi MontañezEl cantautor, músic i poeta barceloní Jordi Montañez serà al BarnaSants el dia 10 d'abril de 2015, presentant el seu disc Anòxia, el tercer de la seva carrera. Ell és autor de tres discs en solitari, ha participat en tres de col·lectius i porta més de 200 concerts. 

 

 1. Què vol dir "Anòxia"?

L'anòxia segons el diccionari és la disminució o manca d'oxigen respirable en les cèl·lules o els teixits d'un organisme. Una bona metàfora de la situació que vivim nacionalment i social.

2. Quants discs has publicat? De quin et sents més orgullós?

He publicat dos discs propis i un tercer, Anòxia, que publicarem durant aquests mesos. A part he participat en tres discs col·lectius. Ara mateix em sento més orgullós d'Anòxia, pel nivell d'arranjaments i producció que hem aconseguit amb el productor Pau Romero, però, és clar, cada vegada que en publiques un et sents igualment orgullós :)

 
3. Has participat en el disc/llibre d'homenatge a Martí i Pol. Què significa la seva obra per a tu? Què t'aporta?

Participar al Tribut de Sorra i Fulles va ser tot un honor. Sóc un gran lector de poesia i per mi en Martí i Pol és tot un referent. Ja no només pel que gaudeixo llegint-lo, per la seva senzillesa i alhora compromís social, sinó perquè per la meva feina, com a compositor, és una font d'inspiració molt bèstia. Segurament, si analitzéssim les meves lletres hi trobaríem una miqueta d'en Miquel.

4. Actuaràs al BarnaSants 2015. Ens podries dir quan, on i què hi podrem trobar?

Presentem el disc Anòxia el 10 d'abril al Centre Cultural Albareda de Barcelona a les 20h en el marc del BarnaSants i es tractarà de la presentació oficial del disc. No hem decidit encara el format musical que portarem però sí que aniré amb l'arranjador i productor, en Pau, i amb alguns dels músics que han gravat aquest disc. Presentarem aquestes cançons per primera vegada, amb el seu fil conductor, i també farem alguna cançó de l'Ovidi Montllor ja que enguany el festival està dedicat a la seva obra.


5. T'agradaria tornar al festival Poemestiu? Com va anar l'experiència, just l'any de l'incendi?

M'agradaria tornar al festival. Crec que aquesta unió de poesia i territori és molt interessant alhora que necessària. Donar veu i paraula a aquelles expressions poètiques fora del mainstream cultural i a la vegada descentralitzar-ho de l'àrea de Barcelona és una iniciativa molt necessària. Jo vaig venir justament l'any de l'incidi i la sensació era de desolació, però les paraules, els versos i les cançons ressonaven com brots de vida. Una experiència molt enriquidora.