Entrevista

"Som imparables"

Cesk Freixas El cantautor Cesk Freixas presentarà el seu quart i nou disc "Protesta" al BarnaSants 2015, concretament el dijous 5 de febrer al vespre a l'Auditori de Barcelona. Hi parlem del seu disc i de l'actualitat.  
 
1. Creus que som imparables?
 
Quan som conscients de la nostra força col·lectiva, i caminem cap a l'espai comú del debat, qüestionament i mirada crítica, sens dubte que sí. Ara bé, ens falta l'espurna que encengui aquesta consciència col·lectiva. Segurament, les condicions socioeconòmiques ens empenyen a retrobar-nos en aquest plural i, malgrat el desastre del capitalisme, ara més que mai som conscients del poder i la necessitat de la solidaritat i del suport mutu.
 
2. Utilitzes alguna metàfora com "navegar" que em recorden les del procés sobiranista. És casual?
 
Sí, és casual, segurament, perquè no busco la metàfora auto referencial en el terreny nacional. Cal ser crític, donar suport, però sense perdre de vista que ens cal qüestionar-ho tot per tal que tot sigui millor.
 
3. Quins somnis tens?
 
Els de qualsevol persona amb l'aigua al coll: deixar enrere la presó de la precarietat global i poder conquerir, algun dia, i més aviat que tard, la felicitat col·lectiva. 
 
4. Parles sovint de canvis. Creus que cal canviar gaires coses d'aquest món?
 
Pràcticament, des del meu punt de vista, cal canviar-ho tot. Vivim en una societat capitalista que condiciona, com ho fan tots els sistemes econòmics, la nostra qualitat de vida, les nostres relacions, el nostre dia a dia. Fem una mirada al nostre voltant i què hi veiem? Jo hi veig, sobretot, individualisme, egocentrisme, competició...
 
Ens cal engegar una altra manera de relacionar-nos, que es basi en valors diferents als que hem viscut tota la vida: solidaritat, justícia, cooperació... I per arribar a aquest mecanisme que funciona amb nous valors, amb un altre codi ètic, ens cal canviar-ho tot. Ens cal una revolució que comença per a nosaltres mateixos, individualment, amb un procés d'adquisició de filtres crítics, i que acaba en un altre nosaltres possible, somiat i anhelat, que camini cap a la conquesta d'una altra societat, d'unes altres institucions.
 
5. Què trobarem al BarnaSants?
 
Hi cantarem les cançons del nou disc "PROTESTA" amb tota la banda, i amb la col·laboració sempre especial del poeta Roc Casagran!