Article

Més poesia que mai

El Poemestiu 2014 ens porta més poesia que mai i, com cada any, omple l'Empordà de versos, des del 19 de juliol fins al 23 d'agost, en 8 vespres de recitals que tenen lloc a 6 poblacions: Figueres, Navata, Castelló, Darnius, Taravaus i Mollet de Peralada. 

El Poemestiu és un festival gratuït que aposta tant pels poetes locals de l'Empordà (Carme Pagès, Sun Estarriol, Quim Marínez, Teresa Bosch, Quim Ponsa...) com pels provinents d'altres comarques (Vinyet Panyella, Mireia Calafell, Gil Lladó, Jordi Tena, Isabel Ribera, Jordi López...). També hi participen autors que són semiempordanesos (Sònia Serrabao, Marina Antúnez...)

El Poemestiu, que enguany arriba a la quarta edició, comptarà també amb un altre art, en aquest cas el teatre, de la mà de l'actriu vallesana Elisabet Marí. Però ella només és un granet de sorra més que ajuda a fer més gran el festival, a fer més present la poesia i a compartir millor els versos dels nostres escriptors. En total, són més de 35 poetes els que hi participen, en un festival itinerant que respecta el medi ambient i que té paritat de gènere.

Algunes de les novetats d'aquesta edició són: els Premis Poemestiu La Vinyeta (que es lliuraran el dia 22 d'agost), els sopars Poemestiu i el vermut poètic, que tindrà lloc a Taravaus el 23 d'agost al migdia i que clourà el festival.