Article

Sis anys de Poemestiu

El Poemestiu (Festival de Poesia de l'Empordà) torna al carrer, a les places, a les sales i als teatres dels pobles empordanesos, acostant la poesia a la gent, perquè la poesia és una eina, un motor, una resposta i un goig al servei de la gent. Sobretot, a l'estiu, quan el públic té ganes de cultura i d'espectacles que ens facin més feliços.

Amb aquesta voluntat, el 2011 el nostre blog versos.cat va tirar endavant aquest festival, que enguany arriba a la sisena edició, amb més força que mai: 40 poetes, 9 dies, 6 poblacions, 15 col·laboradors i molts versos de molts estils diferents, que convergeixen en un festival que, a diferència de molts que omplen la nostra costa, és 100 % en català, independent, gratuït (a excepció dels Sopars Poemestiu a La Vinyeta), de km 0 i amb paritat de gènere.

I solidari, és clar, gràcies al compromís de l'Associació Tramuntanets de Roses, que enguany farà una rifa solidària durant el recital del 22 de juliol a Roses, una de les novetats d'aquesta sisena edició. Altres novetats? Que també passarem per L'Escala (amb un recital conjunt amb el cicle "Poesia als Parcs") i que a cada recital hi haurà, d'una banda, una exposició d'un quadre d'un pintor i, d'altra banda, un escenari muntat i decorat pel Col·lectiu Vibra.

Com sempre, el Poemestiu és organitzat a nivell local per poetes empordanesos (Sun Estarriol, Carme Pagès i Montse Cufí a Figueres, Quim Ponsa a Navata i Montserrat Oriol i un servidor a Darnius), que són el pal de paller del festival, els poetes de casa, els que tiren això endavant.

A més a més, el Poemestiu 2016 compta amb moltes cares noves, grans poetes convidats provinents d'altres comarques: Carles Morell, Mireia Companys, Cristina Company, Jordi Roig, Lali Ribera, Esther Fabrellas, Emili Gil, Jaume Piquet, Núria Queraltó, la Coral de Maçanet... 

Un dels actes centrals serà el lliurament dels Premis Poemestiu La Vinyeta, que tindran lloc al celler La Vinyeta el dia 5 d'agost al vespre. Altres dates del festival són: Figueres (9 de juliol), Roses (22 de juliol), Navata (29 de juliol), Darnius (11 d'agost) i els altres Sopars Poemestiu de La Vinyeta (16 i 23 de juliol).


Bon estiu i visca la poesia !!!

Mots clau: Carles Morell, Carme Pagès, Cristina Company, Daniel Ruiz-Trillo, Emili Gil, Esther Fabrellas, Jaume Piquet, Jordi Roig, La Vinyeta, Lali Ribera, Mireia Companys, Montserrat Oriol, Núria Queraltó, Poemestiu, Poesia als Parcs, Quim Ponsa, Roses, Sun Estarriol