Article

L'amor fora de mapa

Parlar sense dir-ho tot, sense tabús ni demanar permís. Reinventar el món i l'amor. Fer una ruta secreta sota el sol i, alhora, la lluna. Prendre riscos sense xarxa. Seguir i resseguir els interrogants. Trobar la resposta fora del mapa. Troba l'amor ara i cada demà. Trobar l'amor aquí i arreu, en tu i en cada cosa, en cada persona i en cada lloc. Estimeu, estimeu i no tingueu cap por. Rieu, rieu, i viviu amb llibertat. La llibertat de saber-se estimats, lliures i únics, com la vela d'un vaixell tossut.

Això és L'amor fora de mapa, un espectacle únic que canta l'amor, la llibertat i la personalitat que ha estat presentat al festival Barnasants i que presenta -i representa- un teixit artístic (que inclou música, cançó, poesia i, fins i tot, teatre) que ha estat possible gràcies a la suma dels esforços i dels talents de l'escriptor vallesà Roc Casagran, de la cantant valenciana Mireia Vives i del músic valencià Borja Penalba. Casagran va publicar, l'any passat, la novel·la L'amor fora de mapa, que parlava de l'amor, l'amistat i la revolució interior. Mesos més tard, Vives i Penalba van fer un disc musicant uns poemes inclosos en l'esmentada novel·la. Tot plegat, lliga i pren volada damunt de l'escenari, com vam poder comprovar la setmana passada al Barnasants.

Amb èxtasi, el públic que ha tingut la sort de gaudir-ne, ha viscut en primera persona la joia d'estimar feta paraula, feta vers, feta cançó. Ha rebut en primera persona tota mena de declaracions d'amor, sense vergonya i amb valentia, d'una manera més clara que l'aigua i més transparent que la veu. Un espectacle que diu, sense cap rancúnia, mots com petó, primavera, jurament, camí, sostre, bandera i cim sense que sembli carrincló. Al contrari, els seus autors reclamen el dret a ser revolucionaris, perquè estimar és, per se, un acte revolucionari. I sense plantejar-se preguntes, interrogants i esperances que capgiren el món i les relacions interpersonals no és possible fer un món millor.

I per capgirar-ho tot, res millor que homentjat Llull, perquè Llull és cap-i-cua. 
 

Mots clau: Barnasants, Borja Penalba, Lamor fora de mapa, Mireia Vives, Roc Casagran, Sembra Llibres