Article

Camí de cavalls

Camí de Cavalls és un camí que encercla l'illa de Menorca i que va ser recorregut per quatre dones, ara fa uns mesos, amb motxilla i botes noves. Una d'elles era la poeta Noemí Morral i n'ha fet un poemari exquisit i molt recomanable: Camí de Cavalls, publicat per Voliana Edicions (2019). 

Hi trobem poemes curts, nets, potents, plens de bellesa, d'emoció i d'humanitat, senzills i alhora amb una força brutal i un ofici que fa preveure que Morral és i serà una de les poetes catalanes a tenir -i molt- en compte dins del panorama actual i futur. En aquest llibre, l'autora de Vic ens narra el seu viatge per aquest camí illenc, amb versos i dibuixos (també fets per ella) que desgranen la seva essència i que, alhora, ens conviden a anar-hi per poder-hi assaborir el gran plaer de caminar, de desconnectar, de relaxar-se i d'entrar en contacte amb la natura. 

La brisa 
bressola la teva espera.
El mar
la fa més lleugera.Gràcies a la Noemí Morral i al seu poemari, serem capaços de sentir, de viatjar, de caminar i de voltar per Menorca sense sortir de casa, tot tastant pas a pas i pam a pam el seu paisatge, els seus arbres, les seves cales, els seus pobles, la seva gent i el seu vent. Segurament, tindrem ganes -moltes ganes- d'anar-hi, però sobretot tindrem ganes de mirar la vida d'una altra manera:

A la vida
vull tenir
mirada de talaia
per no perdre'm
la màgia
​de cap instant.

 

Mots clau: Camí de Cavalls, Noemí Morral, Voliana Edicions