Entrevista

"L'Àgatha inspira la meva poesia"

Gabriel Maria Pérez

Gabriel Maria Pérez, escriptor, poeta i agitador cultural, és el líder de l'Associació Cultural Àgatha, que és el nom de la seva filla, que tá autisme. Ha publicat un llibre dee poemes i, en nom de l'entitat, un poemari, un blog i un disc. Tot col·lectiu i amb centenars d'artistes que hi col·laboren. 
 


  • Has passat de recitar a estones a agitador cultural, com ha anat tot? Què ha passat?
Penso que compagino les dues coses, però el fet de presidir una jove associació altruista que treballa amb cultura per la ensibilització sobre l'autisme, provoca una duplicitat o triplicitat de tasques a realitzar, tant en l'àmbit simple, però atepeït a la vegada, en quant al fet d'haver de cercar contactes i  places on poder realitzar esdeveniments artístics, ja sia recitals, concerts o xerrades, com al fet de 
remoure les xarxes socials fent tasques de difusió d'articles, com compartició de les aportacions que rebem de diferents col·laboradors solidaris.

Això comporta una feinada de temps i dedicació exclusius, és a dir, el temps se't menja i t'aclapara.Però no he deixat de recitar, al principi em costava, ara crec que ho duc a la pell i és una necessitat personal fer-ho de tant en quant.


Què és Àgatha? Què feu?

Parlem d'Àgatha o de l'Associació Univers Àgatha Autisme? 

L'Àgatha és la meva filla amb autisme; no parla, no mastega, dur bolquer i es comunica amb somriures, abraçades, i molts silencis... sí, molts silencis, trencats per les culleretes que té lligades al canell i que va repicant i repicant... ella és la font inspiradora de molta de la meva poesia, però ella és també el mirall que ha impulsat la creació de l'associació que du el seu nom.

Univers Àgatha és una associació sense ànim de lucre que treballa i lluita per sensibilitzar, reivindicar, embellir, trangredir amb cultura, amb art, sobre el que represnta el trastorn de l'autisme.De moment no ofereix serveis, però esperem que gràcies al que podrem anar recaptant amb els donatius que rebem, tant en forma d'associats, com en donatius altruistes o en la venda dels nostres 
productes culturals, poguem crear el nostre propi centre per poder prestar diferents serveis.

 
  • Ara ha sortit un disc sobre Àgatha. Qui hi participa? Com es titula? 

El disc es titula “Notes blaves per l'autisme” i hi participen grans músics, alguns d'ell verdaders mestres reconeguts internacionalment i d'altres que estan emergint dintre de l'escena musical artística actual.

Tenim l'honor de comptar amb Olivier Durand, guitarrista de l'Elliott Murphy i compositor, entre altres coses més d'alguns temes de la Luz casal i d'enormes músics són en Max Sunyer, Jordi Batiste, Jordi Sabatés, Amadeu Casas, Javi Jareño, Inés Maguire, März, Mon Casino Casamor, Sergi Dantí, Pere Pèries, Jeroni Pagan, Laura Jareño, Jordi Gomara i Pedro Caride, aquest darrer
amb la particularitat que es tracta de l'avi matern de l'Àgatha.

 
  • Què més fa la teva entitat? 

Com ja he comentat, Univers Àgatha intenta sensibilitzar sobre l'autisme amb cultura en general mitjançant les xarxes socials, però no només tracta l'autisme des d'una vessant cultural, sinó que també comparteix enllaços científics o d'altres organitzacions sobre l'autisme o altres (dis)capacitats que puguin tenir certa relació.


En un futur, que esperem no gaire llunyà, la intenció és la de poder tenir un centre on poder oferir serveis com psicòlegs, terapeutes, etc, tot alimentat econòmicament amb la part cultural, és a dir, continuant amb la creació de productes o esdeveniments culturals.
Voldria esmentar el nostre email on poder enviar-nos qualsevol aportació que valorarem de cara a fer-ne difusió a les nostres xarxes socials:

info@universagatha.org