Entrevista

"No sabríem pas viure sense amor"

Marc Freixas i Albert Gámez

Marc Freixas és poeta i Albert Gámez és músic i cantant. Ells dos junts han creat un disc (Música d'amor i silenci) i un espectacle que presentaran diumenge 14 de febrer al Festival BarnaSants. 

- Música i silenci, això és possible?

Si, això és del tot possible. Entenem que la música sovint necessita dels moments que s'acompanyen de silenci, sabent que aquest silenci és un instrument més d'aquesta música. Volem dir amb això, que cada vegada que una nota d'un instrument deixa de fer un acord, també sabem que el so que ens deixa pot aprofitar tots els espais que l'envolten, i això és, inequívocament, la música que fa el propi silenci, que és, a la vegada, allò que d'una manera molt melòdica i harmoniosa, ens portarà, definitivament, a l'amor.

 
- Toqueu al BarnaSants, què significa ? Quan, on i amb qui?
 
Significa una passa més en la propia evolució. Significa, que nosaltres dos, experimentem coses noves cada vegada que tenim la sort de fer en directe "Música d'amor i silenci". També creiem que significa un petit reconeixement, pel fet d'haver dut a terme, durant tot el 2015, un munt de concerts per molts llocs diversos del territori català, i que ara, és com si totes aquestes actuacions passades tinguin tot el sentit del món.---que per si soles ja en tenien de sentit, i tant!!! Però ens fa l'afecte, que ara encara en té més de sentit! Ens ajuda molt a continuar creient com el primer dia en nosaltres dos com a duet. Aquesta vegada, pel BarnaSants, tenim la sort de fer-ho, acompanyats d'uns músics gironins amb una experiencia brutal en tots els aspectes : Dani Pujol a la batería, Narcís Sancho amb els efectes sonors i GDM, Música Pel Desenvolupament. Ho farem el 14 de febrer, a partir de les 19:00h, al Harlem Jazz Club de Barcelona ( C/Comtessa de Sobradiel, Núm.8 ). I per cert, podeu  adquirir les entrades a través del següent enllaç comprant-les online, o a taquilla el mateix dia del concert. Preu 8/10 €.

Compra d’entrades: http://barnasantstickets.cat/event-registration/?ee=22

 
- Què suposa l'amor a la vostra obra?
 
Doncs ho suposa tot perquè nosaltres no sabríem pas viure sense amor, i això, creiem sincerament que es reflecteix en aquesta combinació de poesía i música que hem creat. Les parts cantades i recitades que hi ha al disc, parteixen d'un gran amor que és present en tot moment, i és la millor manera que tenim per reivindicar una llibertat romántica necessària pels dies que vivim.

 
- Heu fet un disc junts, és la suma de tots dos?

Si, i tant!!! L'Albert Gàmez ha musicat uns quants poemes de Marc Freixas, del seu poemari del 2013 "Amor i Silenci", que ha donat com a resultat aquest disc, que porta per títol "Música d'amor i silenci". I no només això, sinó que, a més a més, l'Albert ha fet per al llibret interior del disc totes les il·lustracions d'aquests poemes musicats. Per tant, queda clar que és la suma de tots dos al cent per cent! I n'estem molt orgullosos de tot plegat!
 
 
- Aquest duo tindrà continuïtat?

La nostra intenció és continuar creant coses artístiques noves. Volem dir que potser no només la cançó poética en sigui l'única possibilitat, encara que de moment és la que tenim entre mans i ens ha de portar més il·lusió per continuar fent concerts com a "Música d'amor i silenci", tot i que tenim clar que volem fer-ho des d'aquestes perspectives noves de possibilitats diferents portades al directe com a concert, recital o espectacle. De totes maneres, l'Albert Gàmez, ara mateix, ja ha col·laborat en el proper poemari de Marc Freixas fent il·lustracions de bona part d'aquests nous poemes, i l''Albert també està preparant el seu primer disc en solitari Però bé, d'això ja en parlarem quan sigui el moment!

Mots clau: Marc Freixas i Albert Gámez