Entrevista

"La cultura és allò que ens defineix"

Un Tal Pere

El cantautor egarenc Un Tal Pere acaba de publicar el disc "Les fotos mogudes" (Microscopi, 2016), el seu quart treball, que és més contundent que als anteriors, amb més força i més tendint cap al pop-rock amb banda, sense deixar del tot la cançó. El 2010 va publicar Dies de sol, el 2011, Jo decideixo i Un nou somriure el 2013. El 9 d'abril presenta el nou disc a Terrassa. Segons el Pere, aquest nou CD "necessitava un punt més de trencar les coses". En parlem amb ell.

1. Què són les fotos mogudes?

Una crida a la necessitat de contingut en el que fem i el resultat del meu propi moviment vital dels darrers anys.

2. Quins són els teus millors records de les nits d'estiu?

Tot i que li canto sovint a la nostàlgia, estic convençut que encara estan per arribar. Destacaria que les millors nits sempre esdevenent quan estem en bona companyía i de sobte tot ens quadra…aquells intants de perfecció.

3. Al teu disc, parles d'algun superheroi. Per què?

Crec que la majoria ho som. Hem creat una societat en que has de fer esforços per sobreviure i per poder gaudir fent allò que t'agrada. Cal encaminar el nostre entorn perquè això sigui possible, mentrestant, em sembla que els qui lluiten per fer-ho són autèntics superherois.

4. Què sents quan veus que tanquen un teatre per fer-hi un banc o un supermercat?

Tal com diu la cançó, sento que es perd una part del que som. Hi ha el rumer que a NY hi ha una avinguda plena de locals de música en directe i que sempre esta plena a vesar i a besar de PÚBLIC. Seguiré buscant aquesta avinguda pel nostre petit país mentre canto que la cultura és allò que ens defineix, que cal preservar i que caldria deslligar una mica de la paraula negoci.

5. Quin són els pirates del segle XXI?

A la cançó Els nous pirates que obre el disc, acuso als turistes de xancletes i mitjons de pirates, però crec que la culpa la tenim nosaltres mateixos, venent-los l'oci que demanen a preus barats i modificant el nostre paissatge per al seu esbarjo. Potser els pirates son els que es venen la identitat de l'indret i fomenten aquest turisme, en tot cas, guanyarem la batalla!!

Mots clau: cançó, cantautor, disc, les fotos mogudes, Terrassa, Un Tal Pere