Entrevista

"Hi ha moltíssima gent que està per la causa"

Gabriel Maria Pérez

Gabriel Maria Pérez, poeta, músic i narrador, és el líder, fundador i portaveu de l'Associació Cultural Univers Àgatha Autisme, que té com a objectiu conscienciar la gent en el tema de l'autisme i que ja ha editat un llibre, ha publicat el disc "Notes blaves per l'autisme", el 21 de desembre a la tarda farà una lectura de contes palindròmics a la Biblioteca del Guinardó i ens prepara més sorpreses...

1. Un llibre, un disc... i ara? Què prepareu? Quan?

Vam publicar un llibre amb l'anterior Projecte Àgatha, ja tancat del tot, "Autisme: trenquem el silenci amb la poesia" Viena Ed. Ara, amb Univers Agatha Autisme, després del gran disc "Notes blaves per l'autisme", estem treballant en un nou llibre farcit de relats, poemes, articles, il·lustracions, etc, amb personatges de gran renom que anirem descobrint quan es vagi acostant la data de la seva publicació.

Donada la universalitat de l'Associació, hi haurà dualitat idiomàtica, vull dir que hi hauran texts tant en català com en castellà, i d'una altíssima qualitat. Aquest nou llibre estava previst per a mitjans de desembre, però degut a que volem tenir un treball acurat i perfectament acabat, podem dir que nos es publicarà fins a finals febrer o mitjans març de l'any que ve. Prepareu-vos per la presentació que farem el 4 d'abril a la sala Luz de Gas on aprofitarem per commemorar que el 2 d'abril és el Dia Internacional de Conscienciació de l'autisme: hi haurà literatura, música i algunes sorpreses.

Una vegada publicat el llibre es faran vàries presentacions més, a part de la de Luz de gas, arreu de Catalunya, potser les Illes Balears i volem arribar encara més lluny Per altra banda estem treballant en la creació d'esdeveniments solidaris a places de pobles i d'altres activitats més, gràcies a la col·laboració recent amb els amics de "La música amanseix les feres": http://lamusicaamanseixlesferes.blogspot.com.es/


2. En dos anys, Univers Àgatha ha crescut molt, què en destaques?

Molta feina, molta empatia, molta gent que apareix i que per a tu era impensat. Sotracs també i personatges que es volen aprofitar, com no, però el balanç és molt més que positiu. La primera temporada com Univers Cultural Agatha Autisme, encara no essent associació, vam fer molts recitals i algun concert destacat, però sense demanar res a canvi.

Aquesta temporada passada, vam pujar un graó a l'editar el cd "Notes blaves per l'autisme" i hem començat a demanar petits donatius per a poder assistir als nostres esdeveniments.

Jo destacaria molt l'empatia de figures com n'Amadeu Casas, en Max Sunyer, Jordi Batiste, Jordi Sabatés, vaja, tots els músics que van participar al cd, (un total de quinze) i que també, varis d'ells, han fet concerts solidaris per nosaltres.

I també els amics, els poetes que sempre ens donen empenta per continuar amb aquesta difícil tasca de sensibilitzar amb cultura sobre l'autisme, els poquets associats que tenim amb nosaltres... Sí, aprofito per llençar la canya: per tan sols //20,00// euros a l'any, fer-se socis per una causa cultural solidària amb l'autisme, o bé trucant al 661853315 o bé amb un email a: universagatha@gmail.com


3. A nivell personal, continues escrivint. Cap projecte?

Tinc un poemari acabat que està rondant entre editorials i que espero que alguna d'elles es decideixi a publicar-me sense trigar gaire temps. Si no fos el cas l'acabaria auto-editant, tot desitjant comptar amb els amics per poder fer-ne vàries presentacions.
També he començat un nou poemari que, evidentment, tampoc tinc idea quan ni amb qui acabarà publicant-se.

I he començat a escriure alguns relats o proses, com també hi ha una novel·la que vaig començar ja fa uns set anys i que m'agradaria tornar a posar-m'hi però, Univers Agatha Autisme absorbeix i no tinc ni idea de quan sortiran cap d'aquestes propostes publicades.


4. Què n'han après, de tot plegat?  

Aprens que hi ha molts laberints, que has de currar-t'ho tot sense pausa, que has de picar molta pedra... I aprens a recitar millor, a que els esdeveniments que organitzes no surtin malament... això penso... I, molt important, que hi ha moltíssima gent que realment està amb tu per la causa, la gran majoria, perquè sempre n'hi ha que no t'ho esperes i et donen pel sac.
 

Mots clau: Àgatha, autisme, Gabirel Maria Pérez, poemari, poesia, poetes, Univers Àgatha Autisme