Entrevista

"Sóc molt de fer còctels"

Ester Marcos

L'empordanesa Ester Marcos, propietària de la llibreria Low Cost de Figueres, ha publicat "La cuina de la néta" (Edicions Cal·lígraf), un recull de receptes que és, alhora, molt més que un llibre de cuina, on també hi podem trobar les seues idees i pensaments.  

1. Quin plat recomanes per a l'estiu?

Una de les meues recomanacions per a l'estiu és l'arròs de verdures, més que res perquè l'estiu és una bona temporada, en què hi ha lo millor de les verdures de l'hort, aprofitem que són de qualitat, del moment i de temporada, i fem un bon arròs de verdures, què millor? A més a més, ara a l'estiu, que comparteixes, que vas a la platja amb els amics, amb un bon arròs a taula quedes superbé.

2. I per a la tardor?
Precisament, al llibre hi ha una amanida que es diu "amanida de tardor", o sigui, que què millor que una amanida de tardor? És una amanida tèbia que porta cansalada, nous i li pots ficar una mica de magrana i una mica de formatge parmesà, o sigui, és una bona amanida per menjar a la tardor, també porta escarola, que és típica de la tardor. O sigui, millor impossible.

3. I a l'hivern? 
Una de les meues receptes preferides del llibre, que és de la meua "abuela", són les patates amb arròs i bacallà. És una recepta típica de l'Extremadura rural i és un plat d'aquests contundents per agafar força calories per aguantar la fred de l'hivern i tot lo que vingui per davant.

4. I a la primavera? 
Tinc dubtes perquè és una estació cada vegada més dissolta. Com que ja comencen a venir de gust les coses més fresquetes, no tan cuinades, no tan guisades, recomanaria "les tres gregues", que són tres salses per compartir així tot picotejant, que són hummus, satsiki i melitsane salata, que són tres salses vegetals d'origen grec.

5. Ets de postres?
No gaire, jo sóc més de còctels, però també n'hi ha en el llibre, que de fet recomano a tothom. I el dedico tant a la meu mare com a la meu àvia, dos estils diferents de fer cuina.

 

Mots clau: cuina, cuinera, Empordà, Ester Marcos Jordà, Figueres, la cuina de la néta, Llibre Low Cost, menjar, plats, receptes