Entrevista

"M'agrada cuinar a foc lent"

Cristina Company

Ella escriu poesia, microcontes i tuitpoemes. Forma part de diversos col·lectius artístics i grups de poetes. Li encanta recitar, tant poemes seus com d'altres. Ara prepara llibres i material nous, així com espectacles pluridisciplinaris, però ho fa a poc a poc. 

1. Què fas amb els tuits? També escrius textos més llargs? 
Bé doncs, jo vaig començar a escriure tuitpoemes, és a dir poemes de 140 caràcters a Twitter. Després vaig portar els tuitpoemes al paper i vaig publicar un llibre com a coautora, amb Ganzell Edicions de Tarragona. A l’anar passant el temps, els poemes van créixer i ara faig poemes una mica més llargs. Clar que des de que a Twitter es poden fer 280 caràcters molts d’ells també hi caben.
Amb els tuits també escric micro-relats, jocs de paraules, acròstics, etc... Alguns d’ells es queden a la xarxa i altres els recopilo i els publico també al meu bloc que és senzillamentescriure.blogspot.com
 
Escric micro-relats a la web de Vullescriure i col·laboro amb els meus escrits en diverses publicacions de caire solidari per ajudar a Univers Àgatha Autisme, a Proactiva Open Arms o Poesia en Acció.
Participo en els concursos en els que m’és possible i vaig tenir el privilegi de guanyar el primer premi del Concurs de Micro-relats Casa Batlló 2017.
 

 
2. Quins projectes tens? 
Aquest any ha vingut carregat de propostes engrescadores i en les que estic implicada en cor i ànima.
En quant a escriptora col·laboro en diverses publicacions solidàries, i estic preparant un recull de poemes i un altre de relats curts per anar donant forma al que vull que sigui la meva primera publicació en solitari. Però encara no puc dir com ni quan sortirà.
També estic iniciant un projecte amb altres dues poetes i estem escrivint sense presses. Ens agrada cuinar a foc lent.
En quant a la meva vessant com a rapsoda, miro de fer tots els recitals als que em conviden, i gaudeixo llegint els poemes com si fossin meus. També preparo un petit espectacle de música i poesia de cara a l’estiu...
Mare meva, ara que ho escric, crec que necessitaré dies de 30 hores com a mínim, hahaha. La veritat és que m’agrada molt escriure i recitar i em fa sentir bé.
 
 
 
3. Formes part de l'Associació Univers Àgatha. Què fareu aquesta temporada? 
Sí, des de primers d’any estic en Univers Àgatha Autisme, no només com a sòcia, sinó també en l’organització d’esdeveniments.
Aquesta temporada estem preparant diversos recitals per donar a conèixer l’autisme a través de la música de cantautors novells i grups musicals que comencen.
També estem recollint frases, i més endavant fotografies, que a la gent li suggereixi la paraula autisme i intentarem fer una exposició itinerant per tot Catalunya.
I ara estem centrats en promocionar el gran concert que oferirem a Luz de Gas, el dia 6 de juny d’enguany amb el gran Elliott Murphy i Olivier Durand. Serà un concert únic i especial, amb la intervenció de Miguel Gallardo. El concert començarà a les 21 hores i l’import recollit en concepte d’entrades, serà per poder fer més actes de conscienciació de l’autisme i poder expandir, aquesta conscienciació, a tot el territori dels Països Catalans i més enllà.
 
 I a part de tot això m’apunto a participar en programes de ràdio sempre que m’ho demanen i, com sempre dic: sóc mare, treballo, escric, pujo i baixo, entro i surto, però sobretot visc.