Entrevista

"El nou disc serà un punt d'inflexió"

Jordi Montañez

El cantautor Jordi Montañez prepara un nou disc, després de l'Anòxia. Serà un punt d'inflexió, no tan directe i tan explícit i fet més des de la introspecció personal. En parlem amb ell.

1. Prepares un nou disc, com serà?

Estic preparant un nou disc que suposa un canvi, o un punt d'inflexió, en la meva trajectòria. El disc el tenim enregistrat i només està pendent de fer les últimes mescles i decidir una mica com l'editem. Encara no he publicat títol, ni portada ni gaire més informació ja que vull que sigui una sorpresa. Sí que he fet tres pre-estrenes que em venien de gust i que han estat coses puntuals i especials.


2. Què has canviat a les teves cançons?

Un dels canvis és a les lletres, que he en aquest disc he fet una exploració més introspectiva de la poètica. No hi ha lletres tan explícites i directes i tracten temàtiques més interiors: l'amor, la mort, el pas del temps, reflexions al voltant de la bellesa... Això sí, sempre des del meu punt personal i del meu compromís amb la poesia. No deixa de ser també una altra forma de reivindicar. Tenia necessitat d'explorar altres estils.


3. I l'estil musical?

En quant a la producció musical, a càrrec de Pau Romero, segueix la línia començada amb el disc Anòxia. Apostem per sonoritats elèctriques properes a la música indie anglosaxona, amb textures envolvents, i, sobretot, hi ha una feina d'exploració de la veu per guanyar més expressivitat i emoció, com a element que reforçi el dramatisme i la introspecció de les lletres. 

Mots clau: Jordi Montañez