Entrevista

"Crec en la literatura sense etiquetes"

Maria Rosa Nogué

Ella és una gran escriptora, sobretot de novel·les. Fins ara, destacaven les seves obres per a un públic juvenil (La noia del descapotable, La noia del creuer...) i aquest 2019 ha publicat una novel·la negra titulada "La segona mort de Lorenzo Contini" (Editorial Gregal), que és tot un èxit i que serà una de les lectures d'aquest Sant Jordi. En parlem amb l'autora.

1. Has anat a Venècia per escriure la novel·la?
Vaig anar a Venècia amb 17 anys, per primer cop, amb una amiga, i hi he tornat 7 o 8 vegades reals i un munt amb la imaginació, sobre tot amb la imaginació literària! La novel·la l'he escrita a Vilanova.

2. La figura d'en Lorenzo està inspirada en algun artista?
La mort d' en Lorenzo està una mica inspirada en la mort real de José Agustín Goytisolo, que va caure del seu balcó de l' Eixample i es va dir si era un suïcidi...L' altra part, la negra, també s' inspira en Roman Polanski i aquell cas de violació  d' una menor. Però en Lorenzo Contini de la novel·la és un personatge totalment imaginari.

3. Què t'agrada més, escriure novel·la negra o juvenil?
La novel·la juvenil em surt espontàniament; la negra em costa més, però em permet arribar al públic adult. I, de fet, també hi ha novel·la policíaca juvenil! Crec en una literatura de vasos concomitants, amb poques etiquetes.

Mots clau: La segona mort de Lorenzo Contini, Maria Rosa Nogué