Entrevista

"Volem gaudir de la poesia"

Cristina Company

La poeta Cristina Company és una tenaç lluitadora per la cultura, la poesia i el dia a dia. Ella és relataire, blogaire, tuitera i promotora cultural. Des de fa un any, forma part del grup poètic "Melosia", que porten la poesia arreu. 

1. Què és Melosia?

Melosia és un grup format per 4 amics als que els mou la cultura i les arts. Cançons pròpies i versions conegudes d'altres s'entrellacen amb els poemes musicats i formen aquesta amalgama de colors artístics. Els poemes són originals de Tanit Amorós i meus i la música que els acompanya és original de Carlos Abelló, el nostre músic. La preciosa veu que ens acompanya és la d'Enya Murphy que fa unes dolces versions de cançons ben conegudes. 

2. Què preteneu i com ho fareu?

La nostra pretensió no és res més que gaudir de la poesia i la música i apropar-la a tothom, que no els faci por la paraula "poesia". Que es donin l'oportunitat de gaudir amb la cultura. Ho fem fent actuacions en llocs on puguem tenir el públic ben a prop, locals petits, cerveseries, terrasses, cases particulars, festes d'amics...i allà on ens ho demanin. Adaptem el format per a la posada en escena segons el local on ho fem. També intentem interactuar amb el públic en algun moment de l'actuació per tal de que estiguis connectats amb la nostra passió durant tota l'estona que aproximadament és 1 hora.

3. On es pot trobar o sentir la vostra poesia?

Ens podeu trobar a Instagram i a Facebook com a "Sommelosia"  i allà anem penjant fotografies, videos, poemes i cançons, així com els esdeveniments que anem programant. També al canal de Youtube "Sommelosia" I si teniu alguna proposta d'actuació en algun local o festa privada ens poden enviar un correu electrònic a sommelosia@gmail.com i gustosament els respondrem.

4. Vas guanyar un dels Premis Poemestiu, què tal l'experiència?

Sí, jo vaig guanyar el segon premi Poemestiu 2018. Va ser molt emocionant. Sempre agrada que et reconeguin allò que fas amb passió i a mi, personalment, veure que agrada als altres em dona molta força per seguir fent poesia. Jo escric relats i la poesia em fa molt de respecte. Conec a grans poetes i jo només soc una aprenent. I al guanyar el premi em crec una mica més que puc. A més el lliurament és al Celler de la Vinyeta amb un sopar súper bo i amb una companyia immillorable. Des d'aquí animo a participar en la propera edició a poetes novells i no tan novells per donar cada vegada més veu a la cultura del nostre país.

Mots clau: Cristina Company, Melosia