Entrevista

"Volem difondre la poesia a nivell comarcal"

Lourdes Sensarrich

La Lourdes Sensarrich és promotora cultural i presidenta de l'Associació Cultural Galàxia, que pretén difondre la poesia. 

1. Has creat una associació poètica, de què es tracta?
 
Si, vam crear l'Associació Cultural Galàxia el 2017 juntament amb el poeta Marc Freixas entre altres socis. L'Associació Cultural Galàxia és una entitat sense ànim de lucre afincada a Igualada, que pretén difondre la poesia i la música d'autor sobretot a nivell comarcal, a Igualada (Anoia). Pot participar-hi tothom, tant músics com poetes... com gent que estima la cultura, de qualsevol indret dels Països Catalans. Promocionem i recolzem la poesia i la música d'autor oferint espais per actuar a Igualada, preparant jams, concerts,... i fem acompanyament a presentacions de llibres, recitals… i ens solidaritzem en actes amb altres entitats o fundacions, com L'Univers Àgatha, Marató de TV3... Actualment som 15 socis d'arreu de Catalunya.

2. Fomenteu la poesia, com ho feu? Què fareu aquest 2019?

Fomentem la poesia a través de trobades poètiques mensuals. LA GALÀXIA POÈTICA (és el 3r dissabte de cada mes, menys a l'estiu. A l'Espai Cívic Centre d'Igualada a les 18 h, entrada lliure. El pròxims seran el 27 abril i el 18 maig). El projecte aquest anomenat GALÀXIA POÈTICA és un petit projecte poètic amb la finalitat de disposar d'un espai poètic a la ciutat d’Igualada, obrint l’art de la poesia als poetes i poetesses, i al públic en general. Acostumen a participar-hi 6 poetes amb acompanyament d'altres artistes (música, pintura, dansa...).  També organitzem a principis de juny el FESTIVAL GALÀCTIC  de cançó d'autor i poesia, que és un festival que combina poesia i música d'autor convidant a actuar-hi artistes de l'entitat i algun músic i poeta de renom. També organitzem una Jam Galàctica de música i poesia de caire més amateur i més participativa. 
 
3. On us pot trobar i seguir la gent?
 A les xarxes socials...
 Facebook:https://www.facebook.com/culturalgalaxia/
Instagram: https://www.instagram.com/a.culturalgalaxia/

e-mail: associacioculturalgalaxia@gmail.com 

Mots clau: Associació Cultural Galàxia, Lourdes Sensarrich