Entrevista

"Cal vèncer les pors com a individus i com a poble"

Un Tal Pere

El cantautor vallessà Un Tal Pere (Pere Trasserra) acaba de publicar el seu quart disc, titulat "Un llarg hivern", que va ser presentat el 17 de juliol a la galeria d'art Tigomigo de Terrassa. Hi col·labora, entre d'altres, el conseller Toni Comín.

1. Nou disc nascut en ple confinament, què tal l'experiència?
 
Brutal. El titol i el disc venen de molt més enllà del confinament i han esdevingut premonitoris. "Un llarg hivern" arriba en ple Juliol reforçant la metàfora que amaga el seu títol. Ha estat molt difícil arribar a publicar el disc. De fet, tot i ser el 4rt, és el disc al que més dificultats li han sobrevingut, però això també el converteix en el més personal i preuat. No canvio ni una coma del procés creatiu, per dur que hagi estat el camí.

 
 
2. Què hi podem trobar? Com és?
 
HI trobareu un trosset de mi, de fet, a les presentacions en directe explico l’origen de cada cançó, què la va inspirar i com s’ha desenvolupat fins esdevenir part d’aquest nou treball. El concert va acompanyat d’una escenografia especialment dissenyada per abrigar-hi les cançons, remoure l'espectador o buscar-ne l’emoció.
 
 Us deixo un link per poder escoltar-lo https://fanlink.to/UnLlargHivern
 
Cançó per cançó

I penses que no: Conte originari de David VIla i Ros. Poesia narrada d'un univers en el qual m'encanta naufragar. L'amor és el motor del món i la cultura la nostra eina.
 
Komorebi: Quan el que s'ha de fer i el que volem fer no coincideix, ens calen escletxes per poder aturar-nos, respirar, seguir. Komorebi es una paraula Japonesa que significa: La llum que es filtra a través de les fulles dels arbres.
Hi ha posat la seva llum la coral de Ponent de Terrassa
 
Un passeig per Lovaina: Un enyor per l'amic Toni Comín en un passeig per una ciutat estranya, on segueix ballant amb en Sergi i la Laia. Un crit pel retorn dels nostres exiliats. Hi toca el piano en Toni Comín, donant el relleu a mitja cançó a en Marc Pastor, de 13 anys. Perquè l'hivern encara dura però el somriure és el que hereta la segëunt revolució.
 
Fantasmes: Vèncer les pors com a individus i com a poble, potser els nostres dies han servit per fer aquest important pas. Cal seguir lluitant.
Hi col·labora la companyia de folk "Minimíssima"
 
Veurem el sol al cel d'Irlanda: Basada en un poema d'Ezra Pound on cada estrofa esdevé un paradís personal realment viscut o somiat. Oasis on refugiar-se, amb la mateixa finalitat que les històries i la cultura enfront del caos.
3. Qui més hi participa?
 
L’EP consta de dues cançons enregistrades en directe a veu i guitarra i tres més amb col·laboracions de músics com Juanjo Pedraza (debutant a la bateria), la coral infantil Ponent de Terrassa, La Companyia mínimissima, Miki Santamaria (Dr Prats) al baix, o el Conseller a l’exili Toni Comín al piano de la cançó “Un passeig per Lovaina” entre altres. 
 
4. On es pot trobar físicament i online? Quan i on el presentaràs?
 
Físicament es pot trobar a Terrassa, a la llibreria La Temerária o a la única botiga de discos de la ciutat, HDRecords, pero també es pot demanar online a través de la web del segell Microscopi. https://www.microscopi.cat/product-page/un-tal-pere-un-llarg-hivern
 
La presentació va ser el passat 17 de Juliol a la galeria d'art Tigomigo de Terrassa. Va ser un vespre indescriptible on em vaig sentir molt ben acompanyat. Localitats esgotades i una resposta per part dels assistents que em va fer emocionar. A banda, hi ha altres concerts programats però el tarannà del nou disc em fa cercar concerts privats o no. A terrasses, patis o places. Llocs on presentar "Un llarg hivern" de manera propera, on poder mostrar-hi tota la feina que hi ha darrera el disc, aquells trossets de mi mateix que hi podreu escoltar.

 

Mots clau: Un llarg hivern, Un Tal Pere