Entrevista

"Per la Montserrat Oriol recitar era una gran festa"

Sun Estarriol

La poeta empordanesa Sun Estarriol rebrà, aquest 4 d'agost al matí i a Figueres, el premi Memorial Montserrat Oriol al foment de la poesia, que va destinat a una persona que ha donat suport, creat i engegat iniciatives poètiques. Ella fa més de 20 anys que promociona la poesia dia rere dia. Enhorabona i moltes gràcies. Aquest 2020, el Memorial Montserrat Oriol és l'únic acte que es manté del Festival Poemestiu i dels Premis Pomestiu, que han estat anul·lats.

1.  Què fas per promocionar la poesia?
Molts esdeveniments que visc es converteixen en poema i els puc compartir i animar a la gent que tenen el "cuc de la poesia" dins seu. De fet fa 20 anys que organitzem la Vetllada de Poesia a Avinyonet, amb una gran participació, també amb la mainada del Casal... i tot això és sembrar poesia.


2. Com és la teva poesia?
La meva poesia és senzilla, molt senzilla, viscuda, sentida, portada de la realitat al paper. Sense paraules difícils, el diccionari que sempre tinc a prop és el de sinònims.

3. Què significa per tu rebre el premi "Memorial Montserrat Oriol"?
Em fa molta il·lusió aquest premi, perquè la Montserrat Oriol, el Poemestiu, tot ha estat com deia abans és sembrar poesia. Amb la Montserrat vaig coincidir en alguns recitals, ella sempre duia un entusiasme genial per recitar el que havia escrit, s'empolainava, era una gran festa per ella i això es contagiava a tothom.
Gràcies!

Mots clau: Sun Estarriol