Entrevista

"Compartir és una manera de seguir connectats"

Marina Antúnez

Marina Antúnez és poeta, blogaire, activista cultural, periodista, mare i músic. Ens parla dels seus darrers projectes: poesia íntima, música i "Mirades". 

1. Ara fas poemes més íntims, t'agrada compartir una part de tu?
Més que el fet d'agradar-me o no, és més aviat una necessitat de treure el que tinc a dins, i que segurament abans guardava amb més recel. Ara m'he adonat que m'ajuda a veure les coses amb perspectiva.


2. Què va significar per a tu participar al "Mirades"?
Va ser una proposta engrescadora. D'una banda, em permetia expressar a través de la poesia el que havia sentit durant la pandèmia i, de l'altra, em facilitava el fet de compartir-ho amb el públic i altres poetes com jo. Per a mi, va ser un plaer formar part del projecte.

3. Et sents activista cultural de Castellar? Com es pot fer això en pandèmia?
Potser una mica, però com tanta altra gent, ha ha. Suposo que he tingut necessitat de seguir compartint coses amb les persones, malgrat els impediments físics. Per tant, si la pandèmia ens impedia trobar-nos, havíem de buscar una altra manera de fer sonar el nostre altaveu. En aquest sentit, crec que la cultura és imparable. La creativitat forma part de la seva raó de ser i reinventar-se és una manera de seguir. Escriure i compartir la poesia, O altres arts, és una manera de seguir connectats amb el que ens envolta.


4. Barreges poesia i música, què en sortirà d'aquesta mescla?
Espero que alguna cosa de bo, he he. Durant molts anys, he estudiat música i compost algunes melodies que han sorgit a raig. Durant molts anys també, he escrit poesia perquè he necessitat expressar-me a través d'ella. La poesia i la música no són gaire diferents, en l'essència i en el sentit. Es retroalimenten i, per tant, la unió pot donar-los força. Espero fer justícia a totes dues arts.