Entrevista

"Aquest temps m'ha fet recapacitar"

Cristina Company

La poeta Cristina Company, premi Poemestiu 2018, escriu, fomenta la poesia, sovinteja els recitals i els festivals poètics i dona suport a la Fundació Joan Brossa. Ara prepara un nou poemari. En parlem.

1. Quina feina fas per a la Fundació Joan Brossa?
En aquests moments només dono suport de les seves publicacions a les xarxes, especialment a Twitter. En temps no-Covid he fet rutes brossianes per Barcelona i recitals. També assisteixo sempre que puc als seus actes o tallers. Precisament el mes de setembre 2020, he fet un taller de videopoesia basat en diverses aportacions dels participants i, en grups de tres, varem construir un petit vídeo utilitzant i aprenent tècniques audiovisuals i creant un aire brossià en les nostres composicions. 

Col.laboro amb ells en tot el que puc i els ajudo a fer difusió de les seves activitats mensuals.


2. Estàs escrivint un poemari?
Doncs, sí. Estic escrivint poemes de caracter intimista que m'agradaria poder publicar a final d'any coincidint amb el meu 60è. aniversari. Pensava que estant de pandèmia i confinament em seria més fàcil escriure, i no ha estat així. Ha estat un temps que m'ha estat molt dificil escriure i llegir. La incertesa del moment no em deixava concentrar en aquestes tasques i he passat molt temps escoltant música. De totes maneres, aquest temps m'ha fet recapacitar alguns dels poemes que havia escrit i canviar una mica l'enfocament. No serà un recull de poemes de la pandèmia, sinó de les meves inquietuts i la meva estimació a la vida, els agraiments a les persones que m'han fet ser com soc i l'essència del que vull seguir sent.

3.  Com fomentes la poesia en temps de pandèmia?
He fet recitals per les plataformes digitals que actualment existeixen i que gràcies a elles hem pogut seguir "tocant" la poesia. He gravat vídeos per penjar a Instagram, Facebook o Twitter. He assistit a presentacions de llibres, recitals d'altres, conferències poètiques per tots els canals (zoom, jitsi, gmail, instagram live, youtube...).He enviat poemes pels dies assenyalats com Sant Jordi, el Dia Mundial de la oesia, Homenatges a poetes... a centres cívics, i biblioteques...He fet un curs d'escriptura breu per Biblioteques de Barcelona, incloent, en una gran part del curs, la poesia, els haikus, les tankes, acròstics, aforismes...I un cop fet, n'he fet ressò a les xarxes. Presencialment només he pogut assistir a dos recitals, un al setembre a Salt (Girona) i l'altre aquest març a l'Alibri de Barcelona.

Mots clau: Cristina Company