Entrevista

"La lluita no pot aturar-se mai"

Gabriel Maria Pérez

Gabriel Maria Pérez
Ell és poeta, difusor cultural, músic, relataire i líder de l'Associació Univers Àgatha Autisme, que a finals de maig finalitza les activitats. En parlem.

1. L'Associació Univers Àgatha tanca?
En efecte, el 31 de maig d'enguany cessarà la nostra activitat com a entitat o associació dedicada a difondre, divulgar, reivindicar i més i més, amb cultura, sobre el trastorn de l'autisme. El principal motiu del cessament de l'activitat és que essent una associació que treballa només amb l'art o la cultura i no poder realitzar esdeveniments per culpa de la Covid19, no rebem cap mena d'ingrés econòmic que pugui servir per a paliar les nostres petites despeses ni la de l'organització de nous esdeveniments solidaris.
Però també hem d'incloure com a motiu del cessament el cansament d'un anys molt intensos i més que meravellosos en els quals creiem que hem assolit el que ens havíem proposat.

Haig d'aclarir que l'associació cessa l'activitat, però individualment no abandonaré mai la lluita sobre l'autisme, mentre pugui, és clar.2. Quants anys, socis i recitals heu fet?
Vam començar l'octubre del 2014, si bé com a associació no es va constituir oficialment fins l'any següent però l'activitat cultural de sensibilització per l'autisme es va iniciar amb la presentació d'UNIVERS AGATHA el setembre del 2014 a La Sedeta de Barcelona.
D'aquesta manera es deixava enrere el PROJECTE ÀGATHA que durant l'any anterior, de la mà dels curadors Marta Pérez i Sierra, Miquel Àngel LLadó Ribas, Eduard Miró Saladrigas i jo mateix, vam publicar l'antologia poètica en català "Autisme: trenquem el silenci amb la poesia" Viena Edicions.
Hem tingut poquets socis però ben avinguts, ha, ha, ha! I n'estem molt orgullosos d'haver tingut com a Soci d'Honor el gran actor Joan Pera. Estem molt contents de que aquests poquets socis ens hagin acompanyat fidelment i aprofito per agrair de nou la seva solidaritat.
Sobre els recitals que hem fet: MOLTS!! Arreu de Catalunya i Mallorca, amb poetes de categoria i molts amics, la gran majoria dels recitals acompanyats d'una part musical. I també hem fet mini-festivals de música i poesia de celebració del dia internacional de l'autisme (2 d'abril), Jams de Blues solidari gràcies a l'ajuda de l'Agustí Mas, concerts de Jordi Batiste i Amadeu Casas, Max Sunyer i Elka Maresova tant a l'Escola Superior de Música Jam Session com a l'antiga Sala Fizz, etc. Concert memorable d'Elliott Murphy i Olivier Durand o el darrer Concert Solidari per l'Autisme amb Cris Juanico, Tori Sparks, Mon Casino Casamor, Joan Blau i Javi Jareño el 30 d'octubre del 2019 a la Sala Luz de Gas i molt i molt més.


3. Seguiràs la teva tasca de conscienciació? Com?
Com he comentat anteriorment, la lluita ni la difusió o divulgació no pot aturar-se però més a nivell individual. Tinc una filla amb autisme, l'Àgatha i el simple fet de conviure amb ella fa inevitable la necessitat d'aquesta lluita, és innat.
Com ja he fet fins ara ho faré per Facebook, Instagram i Twitter però com a Gabriel Maria Pérez, ja no com a Univers Agatha Autisme.
També continuaré publicant articles cada quinze dies a Autismo en vivo: https://www.autismovivo.org/
I al meu blog personal: http://yetibarna.blogspot.com/


4. Què escrius ara mateix?
Estic acabant un poemari amb un recull de molts dels poemes dedicats o inspirats per la meva filla Àgatha, amb autisme sever, al que estic afegint nous poemes. Està força avançat però encara li queda una miqueta. 
També hi ha un poemari acabat, a la recàmera i pendent de revisió, amb un gran poeta i gran amic mallorquí.
Un altre poemari, de moment molt embrionari, en castellà.

Mots clau: Gabriel Maria Pérez