Entrevista

"M'he inspirat en el joc de l'oca per escriure un poemari"

Àngel Rodríguez

El poeta empordanès Àngel Rodríguez, àlies Àngel Custodi, acaba de publicar el poemari "El jardí de les oques", que presentarà el dia 26 al vespre al Museu del Joguet de Figueres. En parlem.

1. Què és el Jardí de les Oques?

És un llibre de poemes inspirat en el joc de l'oca. Són 63 poemes -caselles. Els mes representatius són les oques, els ponts, els daus, el laberint, la presó, l'hostal i la mort. A la resta hi he intercalat poemes  (alguns que ja que coneixes perquè estaven a versos.cat i que he revisat), autobiogràfics i d'altres que són experiments poètics. És clar que comença amb la infantesa  però tenia una assignatura pendent amb la joventut i la trentena cap amunt.
Si hagués escrit aquest llibre anys enrera segurament hagués fet més referències al significat simbòlic o  mitològic de les caselles. El llibre és volgudament personal. 


2. Fa referència a Boadella?

Alguns poemes i algunes fotografies de VIBRA. També hi surt Darnius. Fotografia El laberint i la mort. La fotografia del pont que surt al cartell és feta al gorg de l'infern  a la Central de Costa Margarida. 


3. Per què les joguines, hi ha cap relació?

Durant el llibre hi ha referències a la casella on ens trobem a cada moment i alhora reflexions sobre el joc en general. Espero que aquest joc de l'oca no sigui un cant de cigne. 4. Col·labores amb un col·lectiu d'artistes, què n'has tret?

També han participat amb versos.cat. Amb l'Ester som amics de fa temps i cadascuna d'elles té una trajectòria individual molt interessant. Quan s'ajunten  amb el col·lectiu VIBRA  el resultat es multiplica per mil. 
La meva col·laboració amb elles,  en aquest cas concret, és un diàleg que va començar fa temps arran de la publicació del poema Al marge de la tenebra... en un  quadern de VIBRA. Es va fer una performance i una exposició a la Galeria Lola Ventós. D'aquest diàleg, -El jardí de les oques- n'ha sortit una obra nova, diferent, molt especial. 

Mots clau: Àngel Custodi, Àngel Rodríguez, El jardí de les oques