Entrevista

"La música és una mena de benzina per a mi"

Gabriel Maria Pérez

Ell és poeta i  acaba de publicar el llibre "Un ocell, un núvol", dedicat a la seva filla Àgatha.

1 Tens un nou llibre, què hi podem trobar?
 
Aquest és un recull de quaranta-set poemes en català, cent per cent inspirats en la meva filla Àgatha, qui té un Trastorn General del Desenvolupament dintre de l'espectre autista, un trastorn o síndrome que actualment afecta a 1 de cada 160 nens i entre 60/70 de cada 10.000 individus al món. L'Àgatha ha sigut la inspiradora en un setanta per cent de la meva poesia d'aquests últims vint-i-dos anys (la seva edat actual), i aquest poemari tanca el cicle d'aquesta poesia al voltant d'ella, si bé, és evident que continuarà inspirant-me nous versos. En el recull he rescatat alguns poemes antics, però la gran majoria són bastant actuals.
 
2 Escrius poesia per a l'Àgatha, hi ha més temes?
 
Aquest recull és exclusivament inspirat en l'Àgatha i repassa moments d'amor, reflexos de les darreres crisis que ha patit, una aproximació en sentiments versificats a l'autisme, etc.
 
3 Quina és la teva relació amb la música?
 
La música és una mena de benzina per a mi. Necessària sempre. Imprescindible en el meu dia a dia. M'agraden tot tipus de música (oblidem Ots, Reggaetones i derivats).
Moltes vegades li canto temes meus i versions d'altres músics a l'Àgatha, qui és el meu millor públic. Ara bé, fa poc, parlant amb un gran amic meu, vam riure quan em comentava que els joves que anaven a casa seva li deien que sempre escoltava música antiga (rock, blues, etc), per tant, jo dec tocar música antiga, ha, ha, ha!!!

 
4 On podem trobar "Un ocell, un núvol"?
 
El millor és demanar-lo directament a l'editorial a aquest enllaç:
 
https://www.stonbergeditorial.com/product-page/un-ocell-un-n%C3%BAvol-gabriel-maria-p%C3%A9rez

O també podeu venir el 7 d'abril a la Biblioteca del Clot (pl. Glòries, 37), on el presento, o el 12 de maig a la llibreria Bosch (Pg. Maragall, 166), sempre a les 18.30. 

Mots clau: Gabriel Maria Pérez, Un ocell un núvol