Entrevista

"La pandèmia ens ha transformat"

Un Tal Pere

El cantautor egarenc presenta el disc "Un llarg hivern", entre altres llocs al Festival Poemestiu

1. Tens nou disc?

Sí!! Sempre hi ha un últim disc publicat o en procés. Vaig publicar "Un llarg hivern" al 2020....Són 5 cançons sobre l’amor, la necessitat d’aturar-se o algunes de les conseqüències personals de l’Octubre de 2017, aquest àlbum gira cap a l’interior, mostrant la part més introspectiva i cercant una producció el més semblant a un directe íntim i de proximitat.

Crec que marca una direcció a seguir, com si m'hagués ajudat a apropar-me una mica més a com vull "sonar" i transmetre com a artista.

 

2. Com a cantant, com has viscut la pandèmia?

No recordo entre quines dues onades vaig poder presentar "Un llarg hivern" en directe. Van ser només 4 concerts, entre juliol i setembre de 2020, i vaig haver de parar de presentar-lo.  Aleshores vaig començar a treballar en un nou disc amb la idea d'enregistrar-lo a casa.  Espero poder-ne ensenyar el resultat a finals d'aquest any, tot i que en els pocs concerts que faré ja hi cantaré les noves cançons també.

Amb la pandèmia he pogut renovar la web i afegir-hi explicacions personalitzades a cada cançó, a vegades cal buscar però sempre hi ha un costat bo.


3. Tornes al Festival Poemestiu, amb ganes?

Crec que serà el tercer cop que hi participio i sempre resulta ser enriquidor. El Poemestiu és un regal, un entorn privilegiat, un públic respectuós i àvid d'allò que els hi ofereixen...En tinc moltes ganes i em farà molta il·lusió poder participar de la inauguració del cicle. La Vinyeta, a més, es una de les protagonistes de la cançó "Veurem el sol al cel d'irlanda", inclosa a "Un llarg hivern", així que serà com tocar a casa.

4. La música en viu ja ha tornat?

Per mi encara no, el Poemestiu tot just serà el tercer concert que faré aquest 2022. L'activitat cultural en general ha tornat però hi ha molta gent que encara arrosseguem tot el que ha suposat la pandèmia. Hem canviat, no tant com caldria però tot plegat ens ha transformat, almenys a mi. No vull tornar a la música en viu que coneixia abans i si això vol dir fer menys concerts així serà.