Entrevista

"L'amor per la meva llengua em pot"

Sandra Domínguez

La Sandra Domínguez i Roig és poeta, blocaire i versaire. Li agrada recitar i la seva poesia és eròtica, gràfica, contundent i directa. El seu primer poemari, publicat aquest estiu, és "De blanc setí" (Germania, 2012). 1. Què és "De blanc setí"?

Una història complerta, escrita en vers per mi i que parla d'algú que s’il·lusiona amb les paraules, que embogeix amb la carícia per acabar per adonar-se que s'ha creat un món sencer que gira entorn d'algú que l’abandona i que s'enfronta a la realitat amb tota la força que n'és capaç.

2. És el teu primer poemari? On es pot trobar?

Si, és el meu primer poemari i es pot trobar via internet a la pàgina d’editorial Germania o a les llibreries: Catalònia de Barcelona, La cultural de Vilafranca i la Tralla de Vic.

3. La teva poesia és eròtica i femenina, és per a tots els públics?

Reconec que el meu lèxic és una mica sofisticat, però és que l’amor per la meva llengua em pot, i l’empro amb la intenció que no ens abandonin les paraules i ens caiguin en desús. És per a tots els públics que son capaços de volar amb les paraules.

4. En poques paraules expresses sensacions i sentiments, com ho fas?

Intento ser gràfica, que la imaginació serveixi per entendre una situació. Empro la metàfora però m’agrada cercar la fonamentació de la mateixa, de vegades m’ajuda Google amb una imatge a cercar una sensació.

5. Els teus finals són contundents i sorprenents, hi ha alguna intenció?

Si, la intenció és commoure i sacsejar la ment del lector, de vegades, fins i tot amb un canvi d’estil i que no resti indiferent a la lectura de cada poema.

6. Els teus versos tenen molta força, què pretens: colpir o simplement dir les coses pel seu nom?

Penso que escric per la mancança de força per dir les coses pel seu nom. Sí, és un desfogament que davant de la impossibilitat que m’ofereix dirigir-ho al responsable, faig públic el secret per extreure-ho de mi.

7. Escrius des de l'experiència o crees un món fictici?

Hi ha una estranya barreja de vida i somni, de la mateixa manera que una criatura és una natural barreja del físic dels pares.

8. Es nota que t'agrada el llenguatge, per què? Com l'utilitzes?

M’agrada el llenguatge perquè tota jo sóc expressió i comunicació, és de les poques capacitats que penso que tinc, una capacitat immensa per expressar i la paraula t’impulsa a assolir un món màgic que retenim dins del  bosc de la memòria.

9. Formes part d'algun grup poètic?

Sí, de versos.cat.

10. Quin és el teu bloc?  

Papallones en la llum:

http://papallonesenlallum.blogspot.com/