Entrevista

"M'encanta la coca de recapte de Lleida"

Antonella Speranza

Un dels millors llibres de receptes que trobem actualment a les botigues és La pasta per als catalans, d'Antonella Speranza. Hi trobem desenes i desenes de plats de pasta, explicats pas per pas. El llibre de cuina més recomanable per als amants de la pasta, on tot és explicat de manera fàcil. Ella ens en parla.

1. "La pasta per als catalans" és més que un llibre de receptes. Què hi podem trobar?
 A part d'una fantàstica introducció de Fermí Puig (lo millor del llibre!) hi trobeu un glossari dels formats de pasta més comuns a Catalunya. A més, cada recepta està acompanyada d'una petita introducció, que explica, sobretot en el capítol "Les Clàssiques", una mica la història de cada plat.
 
2. Primer era un bloc, després un llibre. Explica la transformació.
El llibre complementa el blog, el blog encara continua existint. El llibre és per a totes aquelles persones que prefereixen el paper a la pantalla i que els agrada embrutar el text de cuina. 
 
3. El llibre ha tingut bona acollida. N'estàs satisfeta?
Molt. Una italiana que arriba a Catalunya i treu un llibre? Encara que se n'hagués venuda mitja còpia estaria satisfeta. 
 
4. Ara ja fas ràdio, TV i particpes en xerrades i actes públics. No t'estressa? 
Nonono... ja m'agradaria ja fer ràdio. He participat al programa d'estiu de RAC1, Via Lliure amb Xavi Bundó i m'han sortit dues entrevistes als mitjans de Lleida de cara a la presentació que vaig fer allà. Aixó és tot.
 
5. La pasta és infinita? 
Podria ser.
 
6. Quin és el teu plat preferit de la cuina catalana?
La coca de recapte de Lleida, bacallà en totes les maneres.